Senaste Nytt

Vibrationsdämpare


Vi fortsätter utöka vårt sortiment och kunnande inom vibrationsdämpning och erbjuda ett mycket brett sortiment. Även förslag av bästa isolatorer med speciellt program där vi ger bästa lösning med information om procentuell uppgift om avvibrering.

 

 


Svetsbart hus med GE ledlager

 


Rullbanehjul RBH

Mecmove har börjat med hjul för bl.a. rullbanor. 8 st olika storlekar med och utan fläns. Används på axlar i rullbana för att transportera gods med lägsta möjliga friktion. Hjulen finns både i utförande av stål och plast, samt med kulor av stål och POM.
Både stål- och plasthjulen kan levereras med mjuk gummiring som träs över hjulets bana, vilket skonar gods med känslig yta som skall transporteras.

 


Låsmutter KMT

kmt10_webMecmove inför låsmutter KMT. Precisionslåsmutter KMT är huvudsakligen utvecklade för precisionslager, och mutterns mått är anpassade därefter.  Precisionslåsmutter KMT har tre låstappar fördelade kring mutterns omkrets vilka ligger i vinkel för lättare montage.

 


Större innehåll i 3D-CAD

Vi kompletterar vårt innehåll med 3D-CAD hos Solid Components med linhjul, rullskenor, vågbrickor, schims, stoppringar, spännringar, vinkelänkar, gaffellänkar samt axelkulleder.

 


Ny serie härdad bussning

Vi lägger upp en ny serie av härdad stålbussning för tuffa tag. En icke-slitsad homogen typ med invändiga cirkelformade smörjspår samt smörjhål.

 Stockholmarenan beställer av Mecmove

Mecmove har fått order på 112 st Eurosnodi gjutna länkhuvuden för 125mm axel som skall bära nya Stockholmarenans wire-upphängda skjutbara tak. Arenan kommer kunna ta emot 30-40000 personer och kommer stå klar våren 2013.